top of page

RIDEHOLD

ØRK er kendetegnet ved:
  • Små hold med voksne ridelærer.

  • Leg og lær i undervisningen.

  • Begynderridning med hjælpere.

  • Høj sikkerhed.

 

Hjælpere til begynderidningen

Begynderridningen sker med et særligt hjælpersystem af erfarne ryttere, som hjælper med at sadle op mv. Hjælperne løber også ved siden af ponyerne under undervisningen, indtil begynderne selv har lært at styre ponyen.

 

Det særlige hjælpersystem betyder, at der er plads til alle børn og unge, der ønsker at dyrke ridesport - uanset egne eller forældrenes forudsætninger.

 

Mini

Her rider 3-6 årige ryttere. Hver rytter rider med sin egen hjælper, der løber ved siden af, indtil rytteren er fortrolig med ponyen og har lært at styre selv. I modsætning til andre rideskoler, bruger vi hjælpere fra de lidt større hold som trækkere i stedet for forældre. Hjælperne kender nemlig ponyerne, og er vant til at håndtere dem, hvilket både øger sikkerheden, og sikre rytterne et større udbytte af ridetimen. Holdet består af 5-6 ryttere og undervisningen varer 30 min. - da små ryttere har svært ved at holde koncentrationen længere.

IMG_0661.jpg

Hos ØRK kan ryttere helt ned til 3 år begynde til ridning

        Støttet af Helsingør Kommune

 

Helsingør Kommune støtter os som en del af kommunens mangfoldige idrætsliv. Kommunen stiller Stenbjerggård til rådighed og yder et årligt driftstilskud.

Begynder

Man starter på et begynderhold, når man vil lære at ride. Her lærer rytteren at styre, holde balancen i alle tre gangarter, og hvad det vil sige at gå til ridning. Der er hjælpere tilknyttet efter behov. Holdet består af 5-8 ryttere og undervisningen varer 45 min.

Let øvede (lille ridehus)

Her rider ryttere som i nogen eller mindre grad stadig har brug for hjælp. Det kan være hjælp med opsadling, til at sætte i galop mm. Her opbygges rytterens balance, kropskontrol og riderutine. Jo flere timer man bruger i sadlen, jo dygtigere en rytter bliver man.

Holdet består af 8 ryttere og undervisningen varer 45 min.

Let øvede (store ridehus)

Når rytteren selv kan sadle op, og ride de fleste af rideskolens ponyer, samt styre selv uden hjælp, rykker rytteren fra det lille til det store ridehus. Holdet består af op til 8 ryttere, og undervisningen varer 45 min.

IMG_0675.jpg

Hos ØRK er det vigtigt, at både ryttere og ponyer er glade

Øvede

Her rider de mest rutinerede ryttere. Det er ofte dem, som er med til at dygtiggøre og videreuddanne rideskolens ponyer og heste. Holdet består af 8 ryttere og undervisningen varer 45 min.

 

Privat

Her rider medlemmerne med egen pony.

Holdet består af 5 ryttere og undervisningen varer 45 min.

Springhold

På springholdene øves ridebanespringning med henblik på konkurrencedeltagelse. Her rides ligesom de øvrige hold, på forskellige niveauer fra begynder til øvet. Et springhold varer 60 min.

IMG_0662.jpg

Hos ØRK har vi springhold på 3 niveauer

bottom of page